vrijdag, september 05, 2008

ARTS MOET MELDEN

arts moet vermoeden van kindermishandeling melden......


MIJN KOMMENTAAR STAAT ERTUSSEN in het rood.
http://www.nrc.nl/binnenland/article1972302.ece/Arts_moet_vermoeden_kindermishandeling_melden
Gepubliceerd: 4 september 2008
Amsterdam, 4 sept. Artsen moeten het voortaan melden bij het advies- en meldpunt Kindermishandeling (AMK) als zij vermoeden dat een kind wordt mishandeld door zijn ouders. Zij moeten ‘spreken, tenzij’ in plaats van te ‘zwijgen, tenzij’. De zogeheten zorgplicht voor het kind zal zwaarder wegen dan het beroepsgeheim van de arts.
En wie gaat controleren of artsen en andere hulpverleners zich eraan (wensen) te houden?
En als blijkt dat zij net als in het verleden zich er NIET aan houden of gehouden hebben bij vermoedens van
(ps) kindermishandeling?
Achtergrond - Het kind is belangrijker dan de ouders
Nieuws - Voogd Savanna vrijgesproken
Dit staat in de nieuwe meldcode voor artsen die de artsenvereniging KNMG vandaag presenteerde en die de pas zes jaar oude meldcode vervangt. Volgens voorzitter Peter Holland van de KNMG zijn „ontwikkelingen in de samenleving”, zoals de dood van twee kinderen – Savanna en ‘het meisje van Nulde’, aanleiding de code te verbeteren.
„Er is nu veel aandacht voor kindermishandeling en er is zelfs een minister voor. Er worden jaarlijks wel 100.000 kinderen mishandeld, van wie er maar 17.000 worden gemeld bij het AMK. Van hen zijn er slechts 350 door een arts gemeld. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen.”

Artsen worden geacht alleen nog te zwijgen als ze denken dat ze door melding zelf gevaar zullen lopen of dat de ouders het mishandelde kind daardoor niet meer naar een arts zullen brengen. De code schrijft voor dat artsen hun twijfels over de toedracht van blauwe plekken of wonden moeten bespreken met collega’s en vervolgens met het AMK.
In de praktijk gaat het om huisartsen, kinderartsen, kinderchirurgen, kinderpsychiaters, jeugd- en consultatiebureau-artsen en poortartsen van de spoedeisende hulp van ziekenhuizen. Zij zullen nascholing krijgen om kindermishandeling sneller te zien.
Zijn de artsen niet bang dat ouders – ook ouders die hun kind niet mishandelen – artsen zullen mijden uit angst om van mishandeling te worden verdacht? Holland: „Geen enkele constructie werkt perfect, er zullen altijd compromissen zijn. Dat kan betekenen dat soms onschuldige ouders worden verdacht van mishandeling.” Signalering draait volgens hem om een optelsom van factoren: herhaaldelijk blauwe plekken, een zwak milieu en spanningen thuis.
EN DAARBIJ UITERAARD DE RISICO'S ALS ER SPRAKE IS VAN ERNSTIGE GEESTESSTOORNISSEN ZOALS BIJVOORBEELD
ERNSTIG BORDERLINESYNDROOM EN KENMERKEND GEDRAG EN HANDEL EN WANDEL MAG IK AANNEMEN.
ANDERS BLIJFT PER AUTOMATISME GEZAG AAN ZULKE MOEDERS VERVALLEN
WAT ALTHANS VOLGENS DAT BURGERLIJKE WETBOEK KENNELLIJK NIET MAG OF KAN DAN.
HOE DENKEN ZE IN DE TWEEDE KAMER DIE ENORME HOOP ELLENDE TE GAAN OPLOSSEN ALS ZE GEEN VERPLICHTING STELLEN OM TE MELDEN VOORDAT EEN RECHTER FAMILIERECHT DAT GEZAG WENST TE GEVEN ÜBERHAUPT?
DAARNA ZITTEN ZE MEEST ZONDER EIGEN VADERS (OOK ONTERECHT) MET ALLE GEVOLGEN VOOR KINDEREN OOK
OP LATERE LEEFTIJD.
GEVALLEN VAN UITHUISPLAATSING WAT DAN NODIG IS
GEVALLEN VAN BEGELEIDING VAN DE MOEDER EN KIND ALLEEN (TERWIJL EERST VADERS KINDEREN NIET KONDEN ERKENNEN OMDAT ZULKE MOEDERS GEWOONWEG DE HANDEN BOVEN HET HOOFD WERDEN GEHOUDEN OOK NOG EENS)
DE ADVIEZEN WAT WEL TE DOEN STONDEN ALLANG OP
WWW.BPDCENTRAL.COM
ONDER ANDERE
DAT REGELTJE HIER DAT MOEDERS PER AUTOMATISME BIJ GEBOORTE AL GEZAG HEBBEN IS WAANZIN IN DIE ZAKEN
EN OVERIGENS EIGENLIJK IN ALLE ZAKEN AANGEZIEN ZE VELE VADERS LIETEN BENADELEN DOOR DE ERKENNING OOK ONTERECHT NIET TOE TE STAAN
WAARHEIDSVINDING DEDEN ZE DAN MAAR NIET MEER AAN
VERKLARINGEN VAN VELE MOEDERS WORDEN NIET GEKONTROLEERD EN AAN WAARHEIDSVINDING ONDERWORPEN
BIZAR.
EN DISCRIMINEREND EN KINDERBESCHADIGEND IN VELE GEVALLEN OOK
ZIE GARDNER
WWW.RGARDNER.COM
ONDER ANDERE
VERVREEMDING VAN VADERS IS HET GEVOLG EN DAT IS GEWOONWEG ALS HET ONTERECHT IS KINDERMISHANDELING.

Geen opmerkingen: