EINDELIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Begin maar bij de duizenden zo onterecht ontnomen vaders in relaties met een ernstige stoornis bij moeders die borderlinesyndroom hebben met kenmerken onder andere,
die hebben al als kenmerk namelijk om de eigen vaders van kinderen hun partners onterecht
buiten te sluiten nota bene!!!!
Duizenden zo de dupe geworden tot nu toe?????
Laat dit eindelijk doordringen!!!!!!! www.bpdcentral.com.
In BELANG VAN DE KINDERRECHTEN op eigen vaders in duizenden zaken lopend en beslist ook met het gezag aan mensen aan wie dat niet kan/MAG volgens BW al niet!!!!!!
---------------------------------------------------------------------
Van onze verslaggeefster Aimée Kiene Br. Volkskrant.
gepubliceerd op 16 februari 2008 02:46, bijgewerkt op 16 februari 2008 08:56
Amsterdam - Ongeboren baby’s van vrouwen met ernstige problemen moeten worden aangemeld bij de jeugdzorg. Een gezinsvoogd kan zich dan over hen ontfermen. Dit zeggen kinderrechters, de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg uit Amsterdam.
Het gaat om een kleine groep vrouwen die in zware omstandigheden leeft en voor wie vrijwillige hulpverlening niet toereikend is. Ze hebben een verslavingsprobleem, een psychiatrische stoornis of een verstandelijke handicap. Van deze vrouwen wordt aangenomen dat zij niet in staat zullen zijn voor hun kind te zorgen en dat het beter is dat een voogd van Bureau Jeugdzorg zich over moeder en ongeboren kind ontfermt.
Jaarlijks telt de Raad voor de Kinderbescherming in Amsterdam tussen de tien en vijftien van dergelijke ‘risicozwangerschappen’, waarbij voor de veiligheid van het kind wordt gevreesd.
Een ongeboren kind kan vanaf 24 weken in aanmerking komen voor een zogenoemde ‘ondertoezichtstelling’, zeggen de kinderrechters. Vanaf dat moment is een foetus levensvatbaar en heeft het dus ook juridisch bestaansrecht.
De meeste hulpverleners aarzelen om al voor de geboorte zo’n maatregel uit te spreken. Die terughoudendheid moeten zij opzij zetten, zeggen Toos Enkelaar en Anne Martien van der Does, kinderrechters van de rechtbank in Amsterdam.
Als het kind tijdig onder toezicht wordt gesteld, kan een voogd de vrouw tot aan de geboorte in de gaten houden, zegt Ank van Meggelen van de Raad voor de Kinderbescherming. Van Meggelen: ‘De gezinsvoogd kan eisen stellen aan de moeder. Zij moet gezond leven, geen drugs gebruiken, een babykamer inrichten. Als de moeder haar levensstijl niet verandert, zal de baby na de geboorte bij haar weg worden gehaald.’
Nu wordt hulpverlening pas in gang gezet op het moment dat het kind is geboren. Dat kan traumatische gebeurtenissen opleveren, als een baby vlak na de geboorte bij de moeder wordt weggehaald, zeggen alle partijen.
Als een gezinsvoogd al tijdens de zwangerschap verantwoordelijkheid neemt voor moeder en kind, kan een pleeggezin gezocht worden, of kan worden nagegaan of de baby bij een familielid kan worden ondergebracht. De moeder kan haar kind daarna bezoeken.